Nedeľné inšpirácie na každý deň - krtkova torta na plechu

           Domáci krtko na plechu! S čoko pudingovo-tvarohovým krémom a vanilkovou šľahačkou. Namiesto klasického kakaa odporúčame použiť zdravé, nealkalizované Forra kakao, plné antioxidantov ( o 40-50% viac antioxidantov ako alkalizované kakao ). kúpiš tu :  https://forra-cokolada.sk/na%C5%A1e-produkty/kakao-%C4%8Dokol%C3%A1da-na-v%C3%A1hu

Na Vaše kuchtenie budete potrebovať:
  • 4 vajíčka
  • 120g trstinový cukor
  • 2x vanilkový cukor
  • 75g hladkej + 75g hladkej špald. múky
  • 1 KL kypriaci prášok
  • 40g kakaa @forrachocolate
  • 80g masla
  • 5 PL mlieka
  • 250g jemný odtučnený tvaroh
  • 250ml šľah. Smotana + stužovač
  • 3 väčšie banány
  • 3/4 balíka čoko pudingu
         Do bielok pridáme štipku soli a začneme šľahať sneh. Cca po minúte šľahania pridáme 60g cukru a došľaháme do tuha. V druhej miske si vyšľaháme maslo izbovej teploty spolu so zvyšnými 60g cukru. Do zmesy postupne prišľahávame žĺtka izbovej teploty, následne múku, kakao, kypr. prášok a mlieko. Nakoniec opatrne prišľahávame pri miernych otáčkach sneh.
Cesto rozotrieme na štvorcový plech 23x23 cm vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme na 180 stupňov cca 30 minút a necháme vychladiť.

          Na krém si uvaríme 3/4 balíka pudingu s 2 PL trsinového cukru v 200ml mlieka. Hustú zmes ihneď po uvarení prikryjeme mikroténom aby sa nevytvorili koža a necháme vychladnúť. Do studeného pudingu primiešame tvaroh izbovej teploty a 1 vanilkový cukor.
V ďalšej miske si vyšľaháme zo smotany, vanilkového cukru a stužovača šľahačku. Z vychladnutého korpusu si vydlabeme stred, ktorý použijeme na posýpku. Následne do korpusu poukladáme banány nakrájané pozdĺžne a navrstvíme čoko krém.
Následne navrstvíme šľahačku a posypeme vydlabaným cestom.
A teraz najťažšia časť :D - Necháme v chladničke celú noc.

šikovným autorom receptu a fotografií je : Lenka Majtánová,  https://www.instagram.com/lenkamajtanova/
86707651_507589833286980_8053079945041149952_njpg