Nedeľné inšpirácie na každý deň - Cheesecake s kokosovým pudingom

Cheesecake s kokosovým pudingom

          Niekedy o nich nikto nevedel, dnes si bez nich človek nevie predstaviť oslavu, alebo maškrtenie v kruhu rodiny. Áno hovorime o slávnych, obľúbených cheesecake-och :) Keď sa k myšlienke pridá aj skvelý recept, gastronomický zážitok je zaručený !

V spolupráci s vyhlásenou odborníčkou na tento typ koláčov Klaudiou ( https://www.instagram.com/klaudi_rimka/ ) vám prinášame tento top receptík :

Na výborný cheesecake s kokosovým pudingom budeme potrebovať:

Spodok:
  • 150 g maslových sušienok
  • 50 g kakao ( zdravé kakao plné antioxidantov Forra)
  • 80 g masla
Plnka:
  • 500g jemného tvarohu/mascarpone
  • 250 g kyslej smotany
  • 160 g práškového cukru
  • 1 celé vajce
  • 1 pl vanilkového cukru
  • 2 pl hladkej múky
  • 6 pl kakaa  ( zdravé kakao plné antioxidantov Forra)
  • 2 pl Nutella alebo iný čoko krém
Pudingová vrstva:
  • 1 a pol balenia kokosového pudingu - napr Dr.Oetker
  • 1/2 litra mlieka (500ml
  • cukor -podľa receptu na obale 
  • kokos - na dozdobenie a medzi puding a krém 
Forra kakao si môžete zakúpiť priamo na našej stránke : 
https://forra-cokolada.sk/na%C5%A1e-produkty/kakao-%C4%8Dokol%C3%A1da-na-v%C3%A1hu


Postup:
          V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme tam maslo, ktoré má izbovú teplotu a minútku pomixujeme v mixéri spolu. Suroviny sa nám krásne spoja. Dáme túto zmes na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie ( pozor iba spodok, kraje formy nech sú bez papiera!). Keksíky uťapkáme lyžičkou, aby boli pekne rovnomerne.

Uvaríme puding a vylejeme do formy na sušienky a necháme vychladnúť. Nasypeme naň trochu kokosu.

Krém pripravíme tak, že všetky suroviny na krém dáme do 1 misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť riedkejší. Nalejeme ho do formy na pudingový vrstvu a pár krát jemne pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky.

Rúru si predhrejeme na 160° a pečieme cca 45-50 minút (ale je to individuálne, lebo každá rúra je iná a s pudingom sa mi piekol trochu dlhšie ako zvyčajne !!! ). Odporúčame sledovať okraje a ak tie budú jemne do zlatista upečené a pevné, tak cheesecake je hotový. Vnútri sa môže trochu "želatinovo triasť" to je v poriadku ( stuhne po vychladnutí)

Po dopečení otvorte rúru a nechajte ešte aspoň polhodinku koláč tam, aby nepraskol. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a dozdobíme podľa vlastných predstáv. Môže to byť napríklad ako na foto kokos a bounty tyčinka .

prajeme sladkú nedeľu resp. akýkoľvek deň :)

šikovným autorom receptu a fotografií je : Klaudia  https://www.instagram.com/klaudi_rimka/